Echipă2020-04-06T09:15:53+00:00
Sociology paper

CIPRIAN CREȚU

Societatea în care trăim își dezvăluie încet, dar sigur, pilonii în jurul cărora ne ducem traiul și ne alegem valorile… Suntem împrejurați de un mediu plin de informații, în care totul este dinamic, bombardat parcă pe zi ce trece, din ce în ce mai mult, cu idei, opinii, discuții, fapte… Consider că diferența poate fi făcută atunci când filtrul prin care trece acest val de informații reușește să evidențieze, în cadrul comunității căreia se adresează, un plus a tot ceea ce înseamnă mediul imediat înconjurător (social, politic, administrativ, cultural, educațional…) și reflectă realitatea (cât poate fi ea reflectată).

Ca director de programe, am încercat, încerc și voi încerca să găsesc acel echilibru între informația brută și cea relevantă, între piesele muzicale care au rămas în memoria publicului și știrea interesantă, utilă, între pasiunea omului de radio și îndrăzneala jurnalistului…

Vezi mai mult

MONICA PRISĂCARU

ANDREI GIURGIA

Sunt Andrei Giurgia și îmi place radioul. Simt că asta mă definește cel mai bine, deoarece de când mă știu asta am vrut să fac. Sunt absolvent al Universității „Al.I. Cuza din Iași”, Facultatea de Litere, specializarea Jurnalism și Științe ale Comunicării și am un master în domeniul Științe ale Comunicării, specializarea Tehnici de producție editorială în presa scrisă, audiovizual și multimedia.

Îmi place și sunt conectat la tot ceea ce înseamnă viață culturală. Sunt editor coordonator al revistei Timpul și de cele mai multe ori realizez și interviuri cu diferite personalități. Din 2006 și până în prezent am lucrat în diferite instituții de presă (Opinia Studențească, Radio Nord-Est, 7 EST, Radio HIT, TVR IAȘI). Sunt membru fondator al Asociației Studenților Jurnaliști (ASJ) Iași și directorul festivalului Serile Filmului Românesc (SFR). Anul 2016 aduce o nouă provocare: VIVA FM! Abia aștept să revin în fața microfonului și să spun Bună dimineața, Iași!

ANDRADA BARTOI

    La începutul unei cariere de jurnalist, e firesc să mă simt măgulită că lucrez într-un radio, împreuna cu oameni experimentaţi, e firesc şi să mă simt ca un şoarece când simt că greşesc câte ceva, însă totodată mă simt foarte bine că mi s-a oferit şansa de a-mi folosi vocea şi la altceva decât la cântat. Da, pasiunea pentru radio am descoperit-o de curând, însa ştiţi ceva? Nu îmi pare rău!
     Am început să o fructific din plin, şi ghiciţi ce… deja dă roade!

CĂLIN BÂRLEANU

Cu greu mă văd făcând radio, altfel decât cu noaptea în cap. Fiindcă trebuie să spun ceva despre mine, musai, ar trebui să încep cu faptul că m-am nascut în Iași, am trăit o bună parte din viață acolo, iar serviciul sau/ și iubirea m-au adus la Suceava. Am pasiuni multe și antrenante despre care vorbesc zilnic în emisiuni – vă aștept să ne cunoaștem de la primele ore – neața!

GINA POENARU

E mai ușor să vorbești despre alții decât despre tine însuți. Defect profesional. Și totuși, când cineva îți cere să vorbești despre tine, trebuie să ai mare grijă: tot ce spui poate fi folosit împotriva ta! Îmi asum riscul, așa că…

Sunt Gina Poenaru, din Botoșani.

Am studiat facultatea de litere și am descoperit, la 20 de ani, că am calitățile necesare unui om de presă… din întâmplare, evident. O întamplare care mi-a schimbat visele, aspirațiile, viața.

Vezi mai mult

LIDIA UJA

Cea mai mare provocare a mea e radioul. De când eram mică şi, împreună cu sora mea, ascundeam radioul sub pătură să nu audă părinţii că ascultam emisiunea de noapte de la Radio Galaţi în loc să dormim, mi-am dorit să am emisiunea mea. Îmi plăcea umorul oamenilor de la radio, vocile fără chip care te atrăgeau vrăjind urechile doar, felul în care reuşeau să spună într-un timp foarte scurt foarte multe. Şi astăzi îmi plac aceleaşi lucruri şi în fiecare zi de la 10.00 la 13.00 vreau să-ţi creez amintirea pe care o am eu cu şi despre radio! Eşti ascultător?

IULIA SÎRGHI

Cine sunt eu? Mă numesc Iulia Sîrghi şi sunt dependentă de radio. Numai că eu nu vreau să scap de el!

Am descoperit radioul în studenţie şi m-am îndrăgostit de el, apoi totul a continuat foarte vivace! Fac parte din categoria oamenilor care merg la muncă cu mult drag şi dăruire!

Tot eu vă spun “Bună după-amiaza la Viva Cafe“!

CRISTINA VOROBCHIEVICI

Pasiunea pentru radio a început întâmplător în 1999, ascultam zilnic radiourile locale, dar nu m-am gândit că voi ajunge realizatoare de emisiuni eu însămi.

Au trecut 16 ani de cand am spus primul “Bun găsit, Botoșani!” și sunt gata să revin cu drag la microfon.

Îmi place să cred că o zi reușită începe cu zâmbetul pe buze și asta mi se întâmplă de fiecare dată când lansez primul salut în eter.  Cred că fraza cu care ar trebui să începem ziua sună așa:

“Zâmbetul este ca un ștergător de parbriz. Nu oprește ploaia, dar îți permite să îți vezi de drum.”

RADU CĂCIULĂ

”Bun găsit!”. Sunt primele două cuvinte pe care le-am rostit când m-am auzit prima dată pe radio. Se întâmpla în urmă cu vreo opt ani, când am început să înțeleg acest fenomen. Radioul este și va rămâne cu siguranță, am spus-o mereu, nu doar acum, a doua mea dragoste.

Prima a fost sportul, o iubire ce nu dispare nicicând, va rămâne acolo toată viața pentru că este cel mai frumos lucru care mi s-a întâmplat. Trăiesc din și pentru sport, vin dintr-o zonă în care sportul este la el acasă, Onești, un oraș superb în care m-am format și de care-mi este dor.

Vezi mai mult

MĂDĂLINA HUȚU

unt om de radio de la 18 ani, încă nu îmi dădusem Bacalaureatul când am intrat în lumea asta. De când mă ştiu mi-am dorit întotdeauna să cresc mai repede, să mă dezvolt pe cât mai multe planuri, să mă diferenţiez, toate într-un mod cât se poate de responsabil. I-am admirat mereu pe cei mai ,,mari”, care dispun şi de avantajul vârstei atunci când îşi impun un punct de vedere. Şi acum, să fim sinceri, între un om vizibil experimentat într-un anumit domeniu şi unul aflat la început de drum, amândoi susţinând exact aceeaşi idee, care dintre ei îţi va stârni o credibilitate mai mare la o primă vedere? Răspunsul e de la sine înţeles şi, pe alocuri, e normal să fie aşa. Radioul este locul în care acest aspect dispare, în care vocea moderatorului nu are vârstă, în care contează doar ceea ce spui şi în care ascultătorii empatizează, sau nu, cu ceea ce transmiţi, reacţionează, sau nu, la ceea ce le transmiţi, dar un lucru este cert, te ascultă!

VIVA FM vine ca o etapă a maturizării mele profesionale, o provocare şi o responsabilitate la fel de mare, pe care sunt mai mult decât încântată să le gestionez! În fiecare seară, de la ora 17.00, în timp ce unii dintre voi vă încheiaţi programul de muncă, eu abia îl încep şi vă ofer informaţiile de la finalul zilei într-o atmosferă relaxantă de VIVA FLASH!

OANA COCOȘ

Este ora 15! Primele cuvinte rostite la radio acum vreo…18 ani! Am repetat nici mai mult, nici mai puţin de 15 minute! Mi s-a părut că tot mapamondul era cu urechile ciulite…să mă asculte pe mine! Iubesc radioul şi vorba unui celebru…şi eu pe el. La VIVA FM vă aştept cu ştiri de luni până vineri, după-amiază şi dimineaţă, dimineaţă. Noroc de colegii şi colegele care aleargă pe teren ca şi eu să pot să vă ţin la curent cu tot ce se întâmplă în judeţul nostru. Vorba lungă, sărăcia omului…sunt o norocoasă! Ne auzim…pe frecvenţele VIVA FM!

PROF. MARIA ADRIANA NICHITEAN

Când eram copil, îmi doream să cresc cât mai repede, în speranța că nu voi mai avea atât de multe de învățat. Îi invidiam pe profesori, pe care îi vedeam ca pe niște persoane care știu deja totul, nu mai au nimic de învățat, ci doar de verificat elevii dacă și-au făcut temele în fiecare zi.

Crescând, am devenit profesor și după aproape 20 de ani la catedră am înțeles că de fapt, niciodată nu știm suficient și că toată viața ai ceva de învățat. De la fiecare om pe care îl întâlnești. Și asta doar dacă îți dorești să crești cu adevărat. Iar creșterea aceasta ar fi bine să nu se sfârșească niciodată.

Am deschis ușa radioului din dorința de a împărtăși cu ceilalți din puținul pe care îl știu și a învăța de la fiecare ceva nou. Cu pilula de educație nu mi-am propus să ofer tratamente-soluții pentru educarea celorlalți, ci doar să stârnesc teme de reflecție…celor cărora le mai pasă încă de educație.

MARIUS COCOȘ

„Tot ceea ce vă doriți, să vi se îndeplinească!”
Așa îmi închei fiecare emisiune și așa încep această prezentare.
Din ’93 m-am “îmbolnăvit” de radio (am început în echipa Uniplus) și am constat că e boală grea. Puțin am lipsit din FM-ul sucevean și atunci când am făcut-o, eram cred cel mai frecvent ascultător, că atunci când eram puști și nu ratam emisiuni care cred că m-au modelat: “Exploratorii lumii de maine”, “Metronom duminical”, “Unda veselă” “Teatru radiofonic” și chiar “Cotele apelor Dunării”.
Atunci când nu ascultam radioul, mergea pick-up-ul. Și când nici acesta din urmă nu mergea, citeam. Ce-mi mai plăceau cărțile…Și ieșeam și afară cu acei mulți copii de la bloc. Of, Doamne, unde am ajuns!
Iubesc sinceritatea radio-ului în general și a oamenilor în special.
De când am intrat prima oară în radio, acesta a evoluat și îndrăznesc să cred că și eu. Acum citesc de pe kindle, mă uit la posturile de documentare, dar și la cele de știri că, deh, trebuie să fiu informat, și câteodată, când mă documentez de pe net găsesc emisiuni și melodii care-mi trezesc amintiri. Ghici ghicitoarea mea (apropo de amintiri): ce trupă cântă piesa asta și mai ales cum se cheamă?

Vezi mai mult

CORINA GIURGIA

Îmi place să cred că poveștile schimbă lumea. Mereu ești un pic altfel după ce termini de citit o carte bună. Nici măcar nu e nevoie să stai prea mult la analiza ei; se produce o alchimie și câștigi.
Cititul mi se pare una dintre cele mai bune modalități de-a trăi alte vieți, de-a te educa și de-a cunoaște lucruri pe care altfel le ai la o mare distanță de tine, spațială sau temporală. Tocmai de aceea există „Idei și efecte”, un proiect în care am crezut de la început și în care promit că vom investi mereu tot ce e mai bun, atât eu cât și colegul meu, Dragoș.
Sunt absolventă de Jurnalism, m-am bucurat de un masterat în Filosofie și Management Cultural, iar acum sunt studentă la Școala Doctorală de Filosofie, de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.
Mă bucur de lucrurile simple, de frumusețea uitată a vieții și de filmele bune. Experiențele intense pe care le-am avut într-un timp scurt în televiziune, radio și presă scrisă m-au adus de partea cealaltă a baricadei, pe care o fac cu multă pasiune: relațiile publice.
Revin la Viva FM Iași, unde am avut prima interacțiune On air chiar la lansare, cu emisiunea Viva Flash, unde îmi plăcea să țin din scurt actualitatea vieții culturale, din Iași, dar și cu rezonanță națională.
Îmi place povestea care se formează în spatele vocilor interesante, așa cum îmi plac și poveștile din spatele cărților bune. Radioul este cartea, iar fiecare dintre noi devine un autor.
Să ne bucurăm de cartea fiecăruia!

ALINA COJOCARU

Îmi plac lucrurile pozitive şi perspectivele diferite iar la Viva FM le pun, în fiecare emisiune, în reţeta perfectă numită „informaţie locală”. Cred cu multă convingere în lucrurile bine făcute şi într-o atitudine relaxată faţă de tot ceea ce ne înconjoară. Mai cred însă în schimbarea pe care o putem produce în jurul nostru dacă apelăm la valori comune cum ar fi: responsabilitatea, corectitudinea şi înţelegerea.

Față în Față va cuprinde toate acestea: de la pasiunea nebună pentru radio la înţelegerea faptului că am o responsabilitate imensă pentru cel care ascultă. Aşadar, ne auzim în fiecare miercuri începând cu ora 13.05 şi promit să nu întârzii

PROF. UNIV. DR. DORU TOMPEA

Doru Tompea este profesor universitar doctor, fost rector și actualmente președinte al Universității “Petre Andrei” din Iași. A inițiat și coordonat, împreună cu profesorul Petru P. Andrei (1922 – 2002), proiectul de editare, promovare și valorificare a operei savantului Petre Andrei și a fondat Fundația Academică “Petre Andrei”.

A coordonat editarea/reeditarea operei lui Petre Andrei, demers pentru care a fost distins, împreună cu Petru P. Andrei, cu Premiul Ion Petrovici” al Academiei Române (1999). A coordonat împreună cu Daniel Șandru volumul critic Dimensiuni social-politice ale operei lui Petre Andrei (2012). A realizat împreună cu Sorin Bocancea lucrarea Două decenii de comunism în Iașul universitar (2015). Dintre volumele de autor publicate, menționăm: Etică. Morală și putere (2000), Provocarea postmodernă. Noi orientări în teoria socială (2001).

DORU-GEORGE PASCAL

Activez în radio din anul 1991. Cele două emisiuni “Tunelul timpului” și “Arhivele milenului III” au aceeași vârstă. Tot timpul mi-am dorit să fac cunoscut adevărul din spatele istoriei, esoterismul care trece pe lângă noi fără să-l descifrăm, și misterele Eminențelor cenușii. Și ce-i mai important pentru mine: dragostea și respectul pentru ascultători.

MUSTEAȚĂ MIHAELA

Absolventă de studii superioare în domeniul publicității și al relațiilor publice, am visat încă din anii studenției să reușesc prin intermediul unor campanii de publicitate inspirate să creez și să influențez valoarea unei afaceri. Radioul local de calitate mi-a oferit mai mult decât atât! Am reușit prin intermediul acestui canal media să ofer soluții de promovare eficiente, nu doar pentru o firmă, ci pentru o parte importantă din business-ul local. Fiecare campanie a fost o provocare de a folosi atributele tangibile și intangibile ale afacerii, astfel încât să construiesc plus valoare firmei. În cadrul departamentului de marketing Viva FM vreau în continuare să propun cele mai bune soluții de promovare și să construiesc campanii integrate de marketing, dăruind oamenilor experiențe credibile, inspirate din realitatea vieții de zi cu zi.

ELENA BORȘ

LOREDANA VIZITEU

Pentru mine clienții reprezintă cel mai important “element patrimonial al unei firme”. Decizia de cumpărare a acestora este determinată și de campaniile de marketing. Vă asigurăm de profesionalismul nostru în conceperea unei campanii de marketing pe radio Viva Fm susținută de experiența în domeniu. Mulțumim clienților care ne-au acordat încrederea: “Colaboram de 4 ani cu Viva Fm și împreună am găsit idei de marketing de succes “(C.A.R Învățământ Fălticeni).

MĂDĂLINA BURADA

ALINA BATCU

Studentă în anul III la Facultatea de Litere, Specializarea Jurnalism și Științe ale Comunicării, din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași, consider că Viva FM reprezintă o parte importantă din viața mea.

După trei luni de internship și după ce mi-am auzit prima știre pe FM, mi-am dat seama că asta vreau să fac și că acesta ar fi  locul de muncă unde aș merge cu drag. Mi-am făcut prieteni și m-am integrat foarte bine în familia Viva, iar acum caut și scriu acele informații pe care le auziți la fixul orelor.

Sunt Alina Batcu și îmi place radioul, îmi place Viva FM!

ANDREI LUCA

Absolvent al Facultății de Litere, Specializarea Jurnalism și Științe ale Comunicării, din cadrul Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, în anul 2014, am ales ca Viva FM să fie următorul pas din viața mea.

Am găsit aici prieteni vechi și mi-am făcut alții noi, acesta fiind unul dintre motivele pentru care mă trezesc în fiecare dimineață cu plăcere, cu gândul să ajung la radio. Deși sunt pasionat de jurnalismul sportiv, am acceptat provocarea de a descoperi și celelalte probleme ale Iașului și locuitorilor celui mai frumos oraș din România.

La Viva FM sunt redactor și producător al emisiunii Sport Moldova, moderată de Radu Căciulă.

CRISTIAN OCHRIM

Mă învârt prin lumea jurnalismului de prin 1990. De ce? Nu ştiu… Poate pentru că viaţa este ceea ce ni se-ntâmplă atunci când lucrurile nu merg conform planului.
Am început, normal, aș spune, cu presa scrisă. Am trecut și prin televiziune. Primul contact cu radioul l-am avut prin ’96. Evident, tot la ştiri. Şi mi-a plăcut! E drept că, atunci, „reportofonul” era un ditamai magnetofonul, cu bandă, şi cântărea minim 5 kilograme.
Mi-a plăcut (şi încă îmi place), pentru că ştirea de radio e altceva. Şi de asta fac ştiri şi la Radio VIVA FM. Pentru că la radio trăieşti mereu în prezent, doar în actualitate. Pentru că nu există ştiri atemporale, „de umplutură”. Pentru că ştirea de radio e ca îngheţata: dacă n-o mănânci repede, se topeşte.
Şi, ca orice instituţie media care se respectă, VIVA FM are şi un site. De care mă ocup, în principal, tot eu. „Aproape totul despre judeţul tău, într-un singur loc”. Acesta este motto-ul nostru, pe care încerc, cât pot, să îl respect. Să vă ţin la curent cu tot ce e nou, din toate domeniile.
Dacă reuşesc, decideţi doar voi, ascultătorii (şi cititorii!) noştri…

ANA ARSENI

Ca asistent manager alături de echipa Viva FM încerc să găsesc cele mai bune soluții de promovare pentru clienții noștri, iar împreună cu echipa de pe programe încercăm permanent să oferim cele mai bune pachete de știri și muzică de calitate.